voltage

New music

Het is tijd voor nieuwe muziek! Op vrijdag 8 april was het tijd voor de tweede nieuwe single, genaamd 'I'll Be Alright'! Deze song heeft als thema: ‘De overtuiging dat het uiteindelijk goed komt’! Welke donkere wegen je ook moet bewandelen, hoeveel donkere wolken er ook boven je hangen. Je kan alles voorgeschoteld krijgen. Je kunt je enorm verdwalen en jezelf verliezen, maar je zal altijd je weg naar jezelf en je geliefde terugvinden! De sterke gedachte van de lichte dagen die aan het einde van de donkere tunnel altijd zichtbaar zullen zijn geven je kracht om door te gaan!

Deze single kreeg door Radio Veronica de “Veronica’s Oorkonde”.

In september 2021 bracht Voltage een nieuwe single uit, 'How Lukcy Am I'. Deze kwam direct terecht in verschillende Nationale radio playlisten. Ook via de streamingsplatforms werd deze nieuwe song warm ontvangen!

Album It's About Time - 2020

Op vrijdag 1 mei 2020 heeft Voltage een nieuw album uitgebracht, getiteld ‘It’s About Time’. Het is het derde volledige album dat de band onder leiding van frontman Dave Vermeulen uitbrengt. Zoals we van de band uit Helmond gewend zijn, bevat ook dit album Southern Bluesrock op zijn best.

‘It’s About Time’ is opgenomen in de Uncle Gabe’s Sound studio in Eindhoven en is een coproductie van Voltage en producer Gabriel Peeters. Dave vond het tijd om terug te gaan naar waar zijn liefde voor muziek ooit begon: met z’n vieren in een ruimte, live opnemen, press ‘record’ en werken met de beste take. Als tegenhanger van wat er in de mainstream wereld gaande is, snelle muziek die makkelijk scoort. In slechts zes dagen werden de elf nummers opgenomen. Dave: “De plaat is voor 90% live ingespeeld. Nadat we de Tribute to Tom Petty-tour hadden gedaan, hebben we destijds een aantal tracks op die manier opgenomen en dat klonk goed. Die live-vibe wilden we nu ook graag hebben. We deden ongeveer vier takes per track. Je legt dan natuurlijk wel een bepaalde druk op jezelf, maar juist daardoor ging iedereen heel scherp en gefocust de studio in en dat bracht het beste in ons allemaal naar boven.”

SINGLES

Op vrijdag 21 augustus 2021 heeft Voltage hun derde single “The Last Time” uitgebracht van het album ‘It’s About Time’. Beide vorige singles “Wild and Blue” en “She’s Gone Like The Wind” vielen zeer goed op de Nederlandse radio en werden allebei zelfs Radio 2 Topsong. Dave over deze verwarrende tijden met veel ups en downs: “Het album ‘It’s About Time’ is met open armen ontvangen in een gesloten wereld en heeft tóch nationaal radio succes! Voor ons een kers op de taart na een aantal jaren hard werken en geloven in wat we doen. ‘It's About Time’ dat we deze nieuwe plaat live ten gehore gaan brengen aan ons bestaande en nieuw publiek!”

Je eigen pad volgen

Het thema van de plaat is eerlijk zijn, bij jezelf blijven en mooie verhalen vertellen. Dat wordt gelijk duidelijk bij het openingsnummer van het album. De tekst van ‘The Last Time’ gaat over dat niemand je kan weerhouden om te doen wat je wil en hoe je dat wil. Wat dat betreft is ‘It’s About Time’ bijna een conceptalbum over jezelf blijven en het pad blijven volgen dat je voor jezelf hebt uitgestippeld. “Veel mensen vinden mij een rare vogel en vragen me waarom ik dit soort muziek speel omdat het eigenlijk niet echt overal gewaardeerd wordt. Door heel kritisch te zijn op wat we maken en met wie we werken bewijzen we dat we ook met dit soort muziek mensen kunnen raken en vermaken. Dit is wat ik doe, en daar ben ik trots op,” aldus Dave.

Het resultaat zijn elf eerlijke songs, zonder poespas, recht voor zijn raap. “De songs gaan over hoe het voelt om de underdog te zijn en de struggles die je hebt als muzikant, zeker als je gitaarmuziek maakt. Ik vind het belangrijk dat dit soort muziek overeind blijft, hoe moeilijk het ook is.

Dit is de muziek waar ik ooit verliefd op ben geworden, muziek die spreekt vanuit het hart. Eerlijker dan deze plaat wordt het niet!” Dit sluit perfect aan op de manier waarop we Dave hebben leren kennen als deelnemer aan The Voice of Holland (2016), waar hij tweede werd. Ook daar deed Dave zijn eigen ding en vocht voor zijn plekje binnen het programma. Dave: “Er is niks mis met mainstream zijn, maar het is niet mijn manier van muziek maken. Ik wil aantonen dat het genre dat we met de band spelen ook een groter publiek kan bereiken, maar toch in de schaduw van de hedendaagse mainstream beweegt. Ik heb geleerd om voor mijn plek te vechten, sterk te blijven en te geloven in mezelf. What you see is what you get.”

Met ‘It’s About Time’ is Voltage weer een stap verder in hun ontwikkeling en in het neerzetten van een eigen identiteit, zegt Dave. “Dat is voor mij het allerbelangrijkste, dat we een eigen identiteit hebben. Je moet kiezen voor je eigen geluk, wat niet altijd makkelijk is. Maar wel noodzakelijk.”

Over Voltage

Voltage werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, toen nog als coverband. Al snel verschoof de focus van covers naar eigen materiaal. Dit resulteerde in een eerste EP in 2012 en debuutalbum Travellin’ Men in het voorjaar van 2015. In 2017 verscheen opvolger ‘Around The Bend’. Het materiaal was inmiddels aangevuld met Americana en country invloeden. In 2020 brachten de mannen hun derde album 'It's About Time' uit. Meerdere eigen clubtours, festivals als Paaspop en Zwarte Cross en diverse voorprogramma’s zijn regelmatig onderdeel van onze tour en shows. In 2019 deed de band de Tribute to Tom Petty tour. Ook is voltage niet meer weg te denken op de nationale radio!

Dave Vermeulen – Lead Vocals, Guitar

Ruard Sanders – Lead Guitar

Kai Liebrand – Bass

Edwin van der Burgt – Drums, Percussion


 

 

 

Technical rider

Website

SHOWS/TICKETS

Bookings

Joey Bruers
joey@jbmevents.com
+31 (0)622400273

 

 JBM Events
Weverstraat 24, 5046 TK Tilburg, The Netherlands
info@jbmevents.com

© JBM Events Holding BV